Is mijn fiets geschikt voor een ombouwset?

Elke stads-, of trekkingfiets kan omgebouwd worden met één van onze sets. 

Naast gewone fietsen is het ook mogelijk lig-,bak-, of mindervalidefietsen te voorzien van elektrische onderteuning.

Wij hebben reeds diverse projecten gerealiseerd tot volle tevredenheid van onze klanten.

 

Hoeveel km kan ik rijden met één acculading?

Zelfs met onze lichtste accu is een actieradius van 70 à 80km geen enkel probleem.  Het rijbereik is echter afhankelijk van diverse factoren.  De meest voor de hand liggende zijn uiteraard het hoogteprofiel en het al dan niet  aanwezig zijn van tegenwind. Maar ook de gekozen ondersteuningsstand en de snelheid spelen een belangrijke rol. Verder zijn ook een soepel werkende ketting en bandendruk niet te onderschatten factoren.

Wij hebben batterijen tot 20 Ah (720Wh)  En daarmee komt u een heel eind ver!

 

Kan ik nog gewoon fietsen?

Uiteraard kan dit.  U hoeft het systeem zelfs niet uit te schakelen.  Het is mogelijk om op het display de ondersteuning gewoon op '0' te zetten, terwijl u de andere informatie op het display gewoon actief laat.

U zal ook geen extra weerstand ondervinden omdat de motoren gebruik maken van borstelloze techniek.  De fiets zal alleen iets zwaarder aanvoelen door de gemonteerde motor en accu.  U zou zelfs de accu kunnen thuislaten, het meergewicht van de motor is dan bijna verwaarloosbaar.

Eéns dat u de extra dynamiek van elektrische ondersteuning gewoon bent, zal u nog zelden verkiezen om zonder te rijden... Geloof me!  

 

Hoor ik de motor werken?

Alleen bij het optrekken of onder zware belasting kan u de motor enigzins horen werken.  In de praktijk is de motor niet of nauwelijks hoorbaar.

 

Hoe lang duurt het opladen van de batterij?

Het opladen van een lege batterij duurt ongeveer 4h.  De bijgeleverde lader regelt dit volautomatisch.  U kan dus gerust de batterij 's nachts laden om 's morgen direct te kunnen vertrekken.

De batterij is eenvoudig uit de slede te schuiven zodat deze ook binnenshuis kan geladen worden.  Erg handig als u de fiets in een berging stalt of op een appartement woont.

 

Welke garantie heb ik op de ombouwset?

Kwaliteit is een belangrijk punt voor Velopower.  De door ons geleverde ombouwsets zijn dan ook reeds meerdere jaren getest en worden steeds verder doorontwikkeld en verbeterd.  Alle onderdelen worden volgens strenge produktienormen vervaardigd en gecontroleerd.  Zo worden de accu's uitsluitend vervaardigd met cellen van gerenomeerde fabrikanten (Samsung, Panasonic,...)

Mocht u desondanks toch geconfronteerd worden met een storing, dan biedt de fabrikant van de onderdelen  u 24 maand garantie op de gehele set, ook op de werking van de batterij.

Maar zelfs als het systeem zou uitvallen, kan u uiteraard nog steeds gewoon fietsen zonder extra weerstand.

 

U had nog een andere vraag?

Aarzel niet deze te stellen, u vindt onze contactgegevens hier.

Wij beantwoorden uw vragen nog dezelfde dag, uiterlijk binnen de 24h.

 

Contact


Steenovenstraat 1
Putte (Beerzel)
2580

0475/34.85.89

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode